Inhoud | Navigatie | Zoeken | Service links |

Geplaatst op 13 mei 2013 door: Skipr Redactie

‘Geen ontslagen bij fusie thuiszorg Rotterdam’

Bij de fusie tussen de Thuiszorg Rotterdam en thuiszorgorganisatie Laurens komen op korte termijn geen arbeidsplaatsen te vervallen. Dat zegt bestuursvoorzitter Thepass van Laurens tegen Zorg + Welzijn.

“Beide organisaties waren voor de fusie al afgeslankt”, zegt Thepass in Zorg + Welzijn. Op de lange termijn is het volgens hem echter onvermijdelijk dat er banen verdwijnen: “Wij zien wel een aantal veranderingen aankomen: een aantal betaalde dienstverleningen zoals persoonlijke verzorging zal buiten de betaalde zorg vallen. Hoe dat wordt opgevangen, moeten we nog ontdekken. Dat er op de lange termijn arbeidsplaatsen komen te vervallen, is daardoor onvermijdelijk. Maar wij verwachten dat grotendeels door natuurlijk verloop op te kunnen vangen.”

Fusie Rotterdamse thuiszorg

Thuiszorg Rotterdam en Laurens maakte vorige week bekend te willen te fuseren. Als de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de fusie goedkeurt, komt  het noodlijdende Thuiszorg Rotterdam per 1 juli onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van Laurens te vallen.

Trefwoorden

Thuiszorg, Fusie

Reacties (1)


  • Anoniem

    13/05/2013

    #1.  De huishoudelijke hulp kwam ook in een b.v. terecht. Met alle vervelende gevolgen van dien. Gaat dat nu ook gebeuren met o.a. met de persoonlijke verzorging etc.?
    Dank zij de bezuiniging en misschien ook door uw verkiezingsstem.


Schrijf zelf een reactie


Log in of registreer om te reageren op artikelen op Skipr