Finance

Protest tegen sluiting GGNet in Zevenaar

Protest tegen sluiting GGNet in Zevenaar

Zo'n 43 mensen hebben donderdagochtend voor het GGNet-gebouw in Zevenaar geprotesteerd tegen de dreigende sluiting van de psychiatrieafdeling. Dat meldt De Gelderlander.

Bezuinigingen

GGNet moet dit jaar 7,2 miljoen euro bezuinigen. De raad van bestuur heeft het plan om voor 6 miljoen in personeel en gebouwen te snijden en 1 miljoen in de staf. De demonstranten van onder meer de stichtingen Netwerk Chronisch Zieken Zevenaar en Ypsilon willen dat er 'precies andersom' wordt bezuinigd, zo meldt De Gelderlander. Door de ingrijpende reorganisatie verdwijnen er 90 formatieplaatsen bij GGnet.

Reorganisatie

GGNet is van plan nog dit jaar zowel de polikliniek als de kliniek in het Regionaal Geestelijke- gezondheidszorg Centrum (RGC) in Zevenaar te sluiten. In Winterswijk gaat de polikliniek dicht en wordt het aantal bedden in de kliniek teruggebracht. De zorg die hierdoor in Zevenaar en Winterswijk vervalt, wordt geconcentreerd worden in het RGC in Doetinchem. In Zevenaar en Winterswijk richt GGNet satellietposten in waar patiënten onder meer terecht kunnen voor intakegesprekken.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top