ACTUEEL

VS keurt 'medische' chip in arm goed

VS keurt 'medische' chip in arm goed

De Amerikaanse voedsel- en medicijnenbewaker Food and Drug Administration (FDA) heeft woensdag een chip goedgekeurd die bij mensen in de arm geïmplanteerd kan worden. De zogeheten VeriChip chip bevat een code en geeft medische informatie van de drager vrij wanneer hij gescand wordt. Dat meldt ZD Net.

Sneller informatie

De VeriChip dient voor dokters en ziekenhuizen. Door het uitlezen van de chip zouden zij veel sneller medische informatie krijgen. De elektronische rijstkorrel kost tussen 150 en 200 dollar.

Verichip

Op de chip zelf wordt geen informatie opgeslagen: de elektronica bevat codes die toegang geven tot een database met medische informatie. Wanneer iemand een behandeling ondergaat, wordt die database bijgewerkt en niet de chip. Om de privacy van een patiënt te beschermen mag de chip allen vitale informatie vrijgeven, zoals de bloedgroep en eventuele allergieën.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

PrivacyGuru

3 februari 2012

Ik vind het maar een enge gedachte. Nu alleen nog medisch, maar zodra we het "gewend" zijn is de chip toch wel verrekte handig om andere instanties toe te voegen.

Top