ACTUEEL

MCL heeft 'Elfstedenplan’ zo klaar

Het Medisch Centrum Leeuwarden is binnen 36 uur klaar voor een eventuele Elfstedentocht. Dat meldt MCL-woordvoerder Frits Mostert op de site van MedNet.

“In ieder geval moet het nog twee weken vriezen”, zegt Mostert op de site van MedNet. “Maar mocht het zo ver komen dan kunnen we zo een draaiboek uit de kast trekken. We hebben normaal gesproken een rampenopvangplan, dat bij andere calamiteiten heel snel in werking kan treden. Aangezien een Elfstedentocht minimaal 36 uur van te voren wordt aangekondigd, hebben we onze zaak op orde wanneer het zo ver is."

Coördinator

MCL zit wat de Elfstedentocht betreft dichtbij het vuur, zo meldt MedNet, aangezien traumachirurg Joost de Graaf van MCL ook de medisch coördinator van vereniging De Friesche Elfsteden is. “Via hem blijven we op de hoogte", aldus Mostert. “Maar voorlopig houden we het hoofd koel.”

Leuke crisis

Mostert blikt met tevredenheid terug op de laatste keer dat het MCL bij de Elfstedentocht betrokken was.  “Dat was vijftien jaar geleden een ongekende sfeer”, zegt hij. “Het was een leuke crisis. Je zag mensen met een tevreden gezicht een gebroken pols hebben. Die hadden ze toch maar mooi opgelopen tijdens de Elfstedentocht.”

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

3 februari 2012

Er hoeft helemaal niet meer 2 weken vorst te komen ik denk dat we over een week bij het vereiste centimeters zijn van 15 cm! Want het gaat de komende 5 nachten flink door vriezen met minima van min 10 tot min 13!
Dus die meneer Mosterd die zuigt alleen maar onzin uit zijn duim.

Mostert, FJ

9 februari 2012

@Anoniem. Geen elfstedentocht. Erg jammer. Maar ik heb dus geen onzin verteld!
Frits Mostert, persvoorlichter MCL

Top