ACTUEEL

Biologische hap verdringt voedingssupplementen

Zorginstelling Naarderheem in Naarden is na te zijn overgestapt op biologische maaltijden per jaar 60 duizend euro minder kwijt aan voedingsupplementen. Dat meldt dagblad Trouw.

Volgens Trouw is het eetpatroon van de ouderen en revalidatiepatiënten aanmerkelijk verbeterd na de overstap op biologische producten. Het zorgcentrum bespaart daardoor op jaarbasis 60.000 euro aan voedingssupplementen. Daarmee zijn de meerkosten van de biologische maaltijdvoorziening, circa 70 duizend euro, voor een belangrijk deel terug verdiend.

Gastvrouwen

Directeur Marco Wisse van Naarderheem koos ruim twee jaar geleden voor een nieuwe koers. Industriële maaltijden uit een centrale keuken maakten plaats voor eigen koks en biologische streekproducten. Ook kwamen er gastvrouwen die tijdens het eten voor gezelligheid zorgen.

Onderzoek

Lisette de Groot, hoogleraar voeding van oudere mensen aan de universiteit van Wageningen, zegt in Trouw zich te kunnen voorstellen dat biologische en streekproducten meerwaarde hebben. "Al is het maar omdat ouderen streekproducten herkennen van vroeger", aldus De Groot. De universiteit start binnenkort een onderzoek naar de eventuele effecten van biologische en streekproducten in de ouderenzorg. "Een promovenda van ons heeft al wel het effect van het verbeteren van de sfeer waarin maaltijden worden opgediend, onderzocht", zegt De Groot. "Of dit uiteindelijk kosten bespaart is binnen dit project niet bekeken. Wel bleek daaruit dat een betere ambiance tot minder gewichtsverlies bij de ouderen leidde en tot een betere kwaliteit van leven."

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Twan k

5 januari 2015

We zien nu in veel winkels die voedingssupplementen verkopen, zoals goji bessen of acai bessen.

Bron: http://www.acaiwinkel.nl

Top