ACTUEEL

Bestuur Amsta belooft medewerkers intimidatie-stop

Honderd zorgwerkers van de Amsterdamse zorgaanbieder Amsta hebben donderdag een tweede actie gevoerd nadat zorgwerkers na de eerste actie door leidinggevenden op het matje waren geroepen. Meerdere collega’s werden aangesproken op hun vakbondsactiviteiten. De directie heeft hiervoor excuses aangeboden, meldt vakbond Abvakabo FNV op zijn website.

Op het matje

Het personeel van Amsta voert actie om meer flexibiliteit en vermindering van de werkdruk. In de eerste actie een week geleden hebben de zorgwerkers een manifest aangeboden aan Joep Aarts, de voorzitter van de raad van bestuur. Zijn directe reactie was dat hij en zijn directie veel respect hebben voor de zorgwerkers. Desondanks werden de medewerkers de volgende dag door hun leidinggevenden op het matje geroepen.

Intimidatie

Dit gaf aanleiding tot een tweede actie. Zorgwerker Sylvia zei hierbij in een toespraak: “Wij voelen ons geïntimideerd omdat we opstaan voor een goede kwaliteit van zorg. Dit getuigt niet van respect en waardering. Wij mogen op geen enkele wijze worden aangesproken op vakbondsactiviteiten. We doen dit niet alleen voor onszelf, maar juist ook voor de bewoners om hun een betere leefsituatie te geven”.

Tijdens deze tweede actie heeft de directie ter plekke excuses aangeboden voor de intimidatie en gesteld dat dit nooit en te nimmer voor mag komen: “Het is ieders recht om actief te worden in de vakbond en op te komen voor een goede zorg”.

Werknemers van zorginstelling Amsta voelen zich geïntimideerd door hun leidinggevenden (AT5)

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top