ACTUEEL

VWS waarschuwt voor onlineverkoop neppillen

VWS waarschuwt voor onlineverkoop neppillen

Ruim 500.000 Nederlanders kopen op internet medicijnen zonder doktersrecept. Dat aantal zou nog wel eens kunnen stijgen, zo blijkt maandag uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het probleem is volgens VWS dat mensen vaak vervalste pillen krijgen.

De samenstelling daarvan is niet duidelijk en ze kunnen gevaarlijk zijn. Op de vernieuwde internetsite www.internetpillen.nl waarschuwt VWS voor de risico's.

Nepwebwinkel

De afgelopen tijd nam het departement de proef op de som en bood via een nepwebwinkel slaappillen, antidepressiva, erectiepillen en afslankpillen aan. Ruim 18.000 mensen bezochten de site (www.mediplaza.nl) en 5124 van hen wilden echt geneesmiddelen bestellen.

Op het moment dat de bestelling werd geplaatst, kreeg de koper de mededeling dat hij niet bij een echte apotheek zat. VWS denkt dat zo 161.500 neppillen niet zijn verkocht. Volgens het onderzoek reageerden bezoekers vaak geschrokken, omdat ze echt dachten dat ze zaken deden met een apotheek. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top