ACTUEEL

Ikazia heeft wereldprimeur met veiligheidsnaald

Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam werkt vanaf 7 februari met de nieuwste veiligheidspennaalden voor diabetespatiënten. Naar eigen zeggen is het Ikazia het allereerste ziekenhuis ter wereld dat deze naalden gebruikt.

Het Ikazia heeft voor de nieuwe veiligheidsnaald gekozen vanwege de dubbele bescherming die deze biedt. De naald wordt na het prikken zowel aan de patiëntzijde als aan de penzijde automatisch beschermd. Hierdoor kunnen zowel medewerkers als patiënten zich niet meer verwonden aan de naald. Bovendien is deze veiligheidsnaald de kortste op de markt, waardoor de prik minder belastend is voor de patiënt.

EU-richtlijn

Met de ingebruikname van de nieuwe naald zet het Ikazia een verdere stap richting naleving van de scherpere EU-richtlijn voor de ziekenhuis- en gezondheidsbranche. Eerder al implementeerde het Ikazia veilige infuusnaalden en veilige bloedafnamesystemen. De EU-richtlijn moet per 2013 ingevoerd zijn en maakt sinds kort ook deel uit van de nieuwste Nederlandse arbowet. De nieuwe regels zijn bedoeld om werknemers beter te beschermen tegen letsels door scherpe voorwerpen en het hiermee samenhangende infectierisico.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Scheele

8 februari 2012

Geachte,
Ben erg benieuwd hoe het één en ander zal uitpakken.
Ik wens daarom het Ikazia ziekenhuis veel sterkte toe om het één en ander uit te proberen.
Ondergetekende heeft diabetes type 1.
Daar waar nodig wil ik dan ook meewerken om het één en ander te testen als dat nodig is.
Mijn gegevens kun je opvragen bij mijn dochter, H.E.Maas-Scheele welke bij jullie in het Ikazia werkzaam is.
Alvast suc6 gewenst.

Top