ACTUEEL

Zorg kinderen KJTC Haarlem gewaarborgd

De zorg voor mishandelde kinderen in het Kinder- en Jeugd Trauma Centrum (KJTC) in Haarlem is gewaarborgd. Na overleg tussen de zorgverzekeraar, de instelling en de regionale Jeugdriagg zijn de financiële problemen van KJTC Haarlem opgelost. Dat heeft het ministerie van VWS dinsdag bekend gemaakt.

Bezuinigingen

Zowel de zorgverzekeraar als Jeugdriagg hebben dit bevestigd. Het centrum kwam eerder in de problemen toen bezuinigingsmaatregelen in de ggz tot tekorten bleken te leiden. Hierdoor zouden getraumatiseerde kinderen niet meer in dit specifieke centrum behandeld kunnen worden.

Nieuwe aanpak

Het KJTC in Haarlem hanteert een nieuwe aanpak die tot nauwe samenwerking tussen de medische wereld, jeugdzorg en justitie moet leiden.

Ombudsman

Volgens de Ombudsman heeft Veldhuijzen van Zanten gehoor gegeven aan een oproep van kinderen die behandeld worden in het Kinder- en  Jeugdtraumacentrum (KJTC) in Haarlem. Zij hebben in de uitzending van van 20 januari een videobrief gemaakt voor de staatssecretaris. Zij riepen haar op om de bezuinigingen ongedaan te maken waardoor 100 kinderen minder in het centrum behandeld konden worden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top