HRM

Vakbond maakt e-Health tot speerpunt cao-agenda

Vakorganisatie De Unie gaat zelfmanagement en e-Health nadrukkelijk aan de orde stellen bij cao-besprekingen. De Unie vindt het teleurstellend dat deze onderwerpen tot op heden geen issue zijn tussen werkgevers en werknemers.

“Wetenschappelijke onderzoeksrapporten tonen aan dat zelfmanagement en e-Health bij een landelijke uitrol een bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van zowel de huidige arbeidstekorten als van de alsmaar stijgende verzuim- en zorgkosten”, licht cao-onderhandelaar Harry van Herpen het voornemen van De Unie toe. “Daarom zullen wij de dialoog op gang brengen met het doel het als speerpunt op de cao-agenda te zetten van werkgevers en werknemers”.

Maatschappelijke winst

Volgens Van Herpen biedt e-Health werknemers de mogelijkheid om zelf regie te voeren over eigen gezondheid en vitaliteit. Dit is van grote invloed op de inzetbaarheid en zelfredzaamheid. "Eigenlijk gaat het om een verhoogde kwaliteit van leven en werken”, aldus Van Herpen. “Maatschappelijk is de winst, dat zowel vitale werknemers, als personeel met een chronische aandoening 'connected' blijven in hun vertrouwde sociale omgeving met collega’s.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top