ACTUEEL

SP wil duidelijkheid over interimmers ZGT

Oppositiepartij SP wil van minister Schippers van Volksgezondheid duidelijkheid over het salaris dat de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) interimmers zou betalen.

In TC Tubantia noemt Kamerlid Henk van Gerven een bedrag van 700 duizend euro per maand, omgerekend 8,5 miljoen euro per jaar. “Het gaat om publiek geld dat niet wordt besteed aan zorg en wij willen weten of dit cijfer klopt”, aldus Van Gerven. “De informatie komt uit het ziekenhuis zelf. Mensen vinden het handig dat wij dit weten. Het gaat om meerdere interimmers. Hoeveel geld daar precies mee gemoeid is, moet boven tafel komen.”

Bedrijfsvoering

Een woordvoerder van ZGT laat tegenover TC Tubantia weten “dat de inhuur van interimmers onderdeel is van onze bedrijfsvoering en daar gaan we niet concreet op in. We maken alleen van interimmers gebruik als de expertise zelf niet binnen ZGT voorhanden is. Bovendien moeten de kosten van de interimmer opwegen tegen de baten; er moet duidelijk rendement zichtbaar zijn.” Daarnaast meldt ze “dat in het kader van de afgekondigde vacaturestop eind december alle contracten met interimmers zijn of worden beëindigd zodra het contract dit toelaat.”

Interim-bestuurder

In weerwil van deze vacaturestop stelde ZGT medio januari interim-bestuurder Jef Peeters aan. Na het vertrek van Els van der Wilden, die een verschil van mening had met de raad van toezicht, was er een vacature ontstaan.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

12 februari 2012

mag ik a.u.b. de functieomschrijving en de kwalificaties van degene die dit verdiend?
700.000 euro /maand, is 35000 euro per dag, stel hij werkt 10 uur per dag dan is dat 3500 euro per uur, hij zit 1 keer per dag 10 minuten op het toilet,vangt hij dus 580 euro als hij zit te ....... Dat is meer dan menigeen verdiend op een hele dag??????????

Top