ACTUEEL

V&VN lanceert website Platform Ouderenzorg

V&VN Praktijkverpleegkundigen & Praktijkondersteuners heeft de website Platform Ouderenzorg gelanceerd. De vraag naar zorg en ondersteuning steeds complexer. De website geeft informatie over de nieuwste ontwikkelingen, richtlijnen, meet- en screeningsinstrumenten en scholing over de zorg voor kwetsbare ouderen.

Specifieke kennis

Volgens V&VN bestaat er behoefte aan het Platform Ouderenzorg, omdat de benodigde specifieke kennis nu versnipperd is. Bovendien worden de praktijkverpleegkundige/praktijkondersteuner als de huisarts steeds vaker geconfronteerd met deze zorgvraag.

Complexiteit ouderenzorg

Volgens de prognoses zijn er in 2040 bijna 4,5 miljoen 65-plussers. De complexiteit van de ouderenzorg neemt bovendien toe. Dat komt omdat mensen ouder worden, langer zelfstandig wonen en gaandeweg last krijgen van verschillende gezondheidsproblemen tegelijk. De informatie op het platform geeft een verdieping van de vakkennis, helpt de specifieke zorgvraag in kaart te brengen en goed gestructureerde zorg te organiseren.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

W. van de Vrie

13 februari 2012

mooie website!! voor nog meer vakinhoudelijke informatie op het gebied van geriatrie/gerontologie bezoek dan ook de website van de afdeling geriatrieverpleegkunde VenVN op http://geriatrie.venvn.nl/

Top