ACTUEEL

Privékliniek ontslaat omstreden arts-eigenaar

Privékliniek ontslaat omstreden arts-eigenaar

Polikliniek De Blaak, exploitant van een keten van Nederlandse privéklinieken, heeft arts en mede-eigenaar E.D. ontslagen. Dat meldt Medisch Contact.

De zakenpartners hebben lang gesteggeld over de beëindiging van hun samenwerking, weet Medisch Contact die documentatie in bezit heeft.

Omstreden arts-eigenaar

D. raakte in 2008 in opspraak na enkele ernstige medische missers. Het regionaal tuchtcollege tikte hem op de vingers en de rechter veroordeelde hem tot een voorwaardelijke celstraf. Volgens directeur Robert Boonen staat het ontslag hier los van. Na deze kwestie heeft D. geen patiëntcontact meer gehad en was hij alleen nog bestuurder.

Deal

De zakenpartners, die begin jaren ’90 de keten privéklinieken opgericht hebben en ieder de helft van de aandelen bezitten, hebben afgelopen september de optie besproken dat de privékliniek D. zou uitkopen met 4,5 miljoen euro. Deze deal is echter gestrand, mede omdat de Rabobank de financiering niet wilde verschaffen. Na het afketsen van de deal werd D. als bestuurder ontslagen. Medisch Contact meldt dat D. inmiddels ook 65 jaar is en dat de medebestuurders het tijd vonden dat hij met pensioen ging. Boonen wil niet inhoudelijk op het ontslag en het dispuut ingaan. “Dat zijn interne aangelegenheden. Wat van belang is, is of wij goede patiëntenzorg kunnen leveren. Dat is het geval”, zegt hij tegen Medisch Contact.

De Blaak

De Blaak exploiteert zelfstandige behandelcentra (ZBC’s) in Rotterdam, Leidschendam, Almere en Tilburg. De klinieken zijn gespecialiseerd in spataderen, huidziekten en aambeien, en boekten in 2010 met elf specialisten een omzet van 8,4 miljoen euro.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top