ACTUEEL

Artsen onderzoeken klachten PIP-implantaten

De Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) en de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) onderzoeken gezamenlijk of er een relatie bestaat tussen het hebben van siliconen borstprotheses en het krijgen van auto-immuunziekten of bindweefselziekten. De twee organisaties hebben dat donderdag bekendgemaakt.

Onrust

De laatste weken is er onder vrouwen met borstprotheses van het merk PIP veel onrust ontstaan. Sommigen zijn bang dat ze ziek zijn geworden door lekken in de implantaten. Maar de relatie tussen de borstprothesen en de ziekten is nooit duidelijk aangetoond.

De Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen (NVPC) heeft vrouwen met de omstreden borstimplantaten van PIP- of M-implants opgeroepen om deze preventief te laten verwijderen. Ook als na controle blijkt dat er (nog) niets aan de hand is.  (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

31 maart 2012

Prof Cohen Tervaert was daar al veel langer mee bezig.
Het lijkt dan ook niet meer dan logisch dat ze met hem gaan samenwerken.
Informatie is te vinden op -http://www.meldpuntklachtensiliconen.nl

van den Berg

4 april 2012

Ik weet niet meer waar ik zijn moet, maar heb dus twee keer p.i.p. implantaten gehad, waarvan er 3 van IN MIJN LICHAAM stuk zijn gegaan. Niemand kan mij vertellen of dat schadeletsel heeft veroorzaakt
De ene arts zegt, maakt U zich geen zorgen, is al zolang geleden en de andere zegt weer, dat weten we nog niet.
Misschien dat ik via deze weg wat meer te horen krijg.

Vriendelijke groeten,

M.J. van den Berg

Top