ACTUEEL

Cardiologen in verweer tegen selectieve inkoop

De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) is ongelukkig over de inkoop van topklinische cardiologische zorg door zorgverzekeraars. Volgens de NVVC worden bepaalde ziekenhuizen niet gecontracteerd, terwijl ze wel aan alle kwaliteiteisen voldoen.

Volgens de NVVC betekent dit dat patiënten voor topklinische cardiologie steeds vaker veel verder moeten reizen dan noodzakelijk is. De vereniging roept alle zorgverzekeraars daarom op om de zogeheten Witte lijsten van de vereniging te volgen voor wat betreft de inkoop van topklinische cardiologische zorg .

Leidraad

Volgens de NVVC zouden de Witte lijsten leidraad moeten zijn voor zorginkoop. “Om op de zogeheten Witte lijsten te komen, moeten ziekenhuizen en cardiologische centra aan strenge kwaliteitseisen voldoen, onder andere als het gaat om het aantal behandelingen, bijvoorbeeld tenminste 600 dotterbehandelingen”, legt NVVC-voorzitter Martin Schalij uit. Ook sluiten de lijsten volgens de NVVC naadloos aan op het beleid van het ministerie van Volksgezondheid rond concentratie en spreiding van zorg. De NVVC vindt het daarom onbegrijpelijk dat sommige verzekeraars de lijsten nu links laten liggen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top