ACTUEEL

Amsterdam onderzoekt ‘wanbeleid’ opvangpension

De Amsterdamse wethouder Marijke Vos stelt een onderzoek in naar pension huize Weltevree in Amsterdam. De wethouder heeft dit besloten nadat bekend werd dat de politie, de GGD en de afdeling Bouw en Wonen van stadsdeel Centrum al jaren willen sluiten vanwege mensonwaardige omstandigheden. Dat meldt Het Parool.

Pension maakt uitkeringen afhandig

Huize Weltevree vangt psychiatrisch patiënten en alcoholisten op. Volgens de politie moeten deze mensen hun uitkering afstaan aan het pension, maar worden ze vervolgens aan hun lot overgelaten. Wethouder Vos wil dat de Dienst Werk en Inkomen onderzoekt of de uitkeringen inderdaad worden geïnd door de pensionhoudster. Zij betwijfelt of dit rechtmatig is.

Brandbrieven aan de gemeente

In 2006 heeft de politie een brandbrief naar de gemeente gestuurd over het zwaar vervuilde pand. De GGD is de politie in 2004 al voorgegaan met een dergelijke brief, aldus Het Parool. Toen was er sprake van twee lijken in het particuliere pension. Vos heeft in de gemeenteraad op woensdag 6 mei bekendgemaakt dat de GGD de hygiënische omstandigheden opnieuw gaat onderzoeken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top