ACTUEEL

Life Sciences Park staat in de startblokken

Het Life Sciences Park in Oss kan officieel van start. Met de ondertekening van de laatste contracten wordt de overdracht van gebouwen en onderzoeksfaciliteiten geregeld die voorheen door MSD Organon werden gebruikt.

Het Life Sciences Park moet  een broedplaats van vernieuwend ondernemerschap worden. Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie verwacht dat de eerste ondernemers dit voorjaar aan de slag gaan op het park.

Behouden

Het Life Sciences Park (LSP) moet er voor zorgen dat er na het vertrekt van MSD Organon uit Oss zo veel mogelijk kennis en banen behouden blijven voor Nederland. Met het oog hierop krijgen ondernemers die zich op het Life Sciences Park willen vestigen de beschikking over moderne onderzoeksapparatuur in chemische, biologische en analytische laboratoria.

Financiering

MSD Organon, de provincie Noord-Brabant, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij en de gemeente Oss nemen het leeuwendeel van de financiering van het Life Sciences Park voor hun rekening. Het ministerie van EL&I draagt bijna 4 miljoen euro bij aan de totstandkoming van het park en investeringssteun voor de ondernemers. Het ministerie van VWS stelt via het topinstituut Pharma één miljoen ter beschikking voor activiteiten van ondernemers en onderzoekers in het park.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top