ACTUEEL

FNV: ‘Osira Amstelring dwarsboomt vakbond’

Osira Amstelring weigert leden van Abvakabo FNV volgens de cao vakbondsverlof te verlenen. Dit stelt Abvakabo FNV. Om deze reden heeft de vakbond een kort geding aangespannen bij de rechtbank in Amsterdam.

Volgens de huidige cao VVT kunnen leden van een vakbond aanspraak maken op tweehonderd uur vakbondsverlof per jaar. Met een beroep op dit recht komen op 14 februari honderden zorgmedewerkers in Utrecht bijeen om de inzet voor de nieuwe cao voor verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) te bespreken.  Volgens Abvakabo FNV krijgen medewerkers van Osira Amstelring geen toestemming deze bijeenkomst bij te wonen, hoewel ze tijdig een verzoek tot vakbondsverlof hebben ingediend.

Vrije dag

Osira Amstelring leeft hiermee de cao VVT niet na, stelt Abvakabo FNV. Om dit duidelijk te maken zijn op 7 februari ruim vijftig zorgmedewerkers persoonlijk naar bestuursvoorzitter Rob van Dam gestapt. Tot op heden hebben de zorgmedewerkers geen verlof gekregen. Om toch in Utrecht aanwezig te kunnen zijn hebben veel Osira Amstelring-medewerkers een vrije dag genomen.

‘Absurde flexibilisering’

De huidige cao VVT loopt op 1 maart af. Abvakabo FNV voorziet moeizame onderhandelingen. Door de toegenomen werkdruk en een “absurde flexibilisering” kunnen veel medewerkers niet meer de zorg verlenen die bewoners verdienen, zo stelt de vakbond. Abvakabo FNV wil daarom kwaliteit vvan zorg tot een van de speerpunten bij de cao-onderhandelingen maken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top