ACTUEEL

Specialisten LangeLand houden neurologie overeind

De verpleegafdeling neurologie van het LangeLand Ziekenhuis blijft voor Zoetermeer behouden. De gezamenlijke medische staf heeft besloten financieel garant te staan voor de afdeling.

Het Langeland Ziekenhuis moet als gevolg van financiële problemen keuzes maken in het behandelaanbod.  Om die reden heeft de raad van bestuur kritisch gekeken naar onder meer de positie van de verpleegafdeling neurologie. Vanwege het zorgintensieve karakter is dit een relatief duur specialisme.

Garantstelling

In een persbericht laat het ziekenhuis weten dat deze week na intensief overleg is besloten dat de afdeling niet hoeft te sluiten dankzij een financiële garantstelling van de gehele medische staf. De poliklinische zorg en dagbehandeling voor de neurologische patiënt  zouden sowieso in het LangeLand blijven. 

Basisvoorzieningen

Het LangeLand snijdt vooralsnog vooral in de ondersteunende diensten. Deze operatie wordt uitgevoerd in samenwerking met Medisch Centrum Haaglanden, Groene Hart ziekenhuis en Bronovo, die samen met het Langeland een ziekenhuiscoöperatie vormen. Daarnaast wordt kritisch gekeken naar het zorgaanbod.  “Uitgangspunt blijft dat Zoetermeer, gezien het aantal inwoners, recht heeft op een  ziekenhuis waar de basisvoorzieningen aanwezig zijn en zeker 7x24 uurs acute opvang “, aldus de kortgeleden aangetreden bestuursvoorzitter Max Visser. Wel zal het ziekenhuis in Zoetermeer steeds meer samenwerking zoeken met de andere drie Coöperatieziekenhuizen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top