ACTUEEL

VieCuri en Laurentius kopen samen hightech in

Het Laurentius Ziekenhuis Roermond en VieCuri Medisch Centrum Venlo hebben gezamenlijk een inkoopcontract gesloten voor de aanschaf van nieuwe beeldvormende apparatuur.

In het kader van de overeenkomst krijgt Roermond van leverancier Siemens een nieuwe PET-CT, CT en Venlo een MRI. Deze beeldvormende apparaten dienen ter vervanging voor de huidige apparatuur en zullen allemaal dit jaar nog in gebruik worden genomen.

Samenwerking

Volgens bestuursvoorzitter Jack Thiadens van het Laurentius biedt het gezamenlijke inkoop[traject meer dan financiële voordelen. “Door het gebruik van dezelfde apparatuur kunnen medewerkers worden uitgewisseld en kan ook scholing gezamenlijk gaan plaats vinden”, aldus Thiadens. “Dit heeft dus ook voordelen voor de samenwerking tussen VieCuri en Laurentius in de toekomst:.”

Partnership

Bestuursvoorzitter Arie van Alphen van Vie Curi verwacht dat de twee ziekenhuizen ook in de toekomst samen zullen optrekken.  “Op korte termijn willen we met Siemens Healthcare zoeken naar een partnershipovereenkomst, waarbij we samen zullen kijken naar geschikte apparatuur voor de beide ziekenhuizen, samenstelling van apparaten, up to date houden van alle apparaten en het realiseren van maximale ‘uptime’ oftewel afspraken maken over het onderhoud en vervanging van apparaten, zodat het gebruik zoveel mogelijk door kan gaan.” Van Alphen hoopt een dergelijk partnership voor de zomer rond te hebben.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

15 februari 2012

VieCurie Venlo krijgt een PET/CT een MRI en een CT scanner. Ziekenhuis Laurentius in Roermond krijgt een nieuwe MRI.

Top