ACTUEEL

Voorzitter NU’91 versterkt bestuur IZZ 

Voorzitter Monique Kempff van de beroepsorganisatie voor verpleging en de verzorging NU’91 is toegetreden tot het bestuur van Stichting IZZ. Zij volgt Henk van Alphen op die vanwege het aflopen van de zittingstermijn op 1 januari is teruggetreden als bestuurslid namens NU’91 van Stichting IZZ.

Stichting IZZ is in 1977 opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg als collectiviteit voor een eigen zorgverzekering. De activiteiten van Stichting IZZ zijn gericht op de gezondheid en inzetbaarheid van zorgmedewerkers. Stichting IZZ is ook opdrachtgever voor de IZZ Zorgverzekering; een zorgverzekering zonder winstoogmerk die is afgestemd op de behoeftes van de mensen en op de specifieke gezondheidsrisico’s van het werken in de zorg. Het label maakt deel van zorgverzekeraar VGZ.

Zorg-cao

Het bestuur van de Stichting bestaat uit afgevaardigden van werkgeversorganisaties (NVZ, GGZ Nederland, VGN en ActiZ) en werknemersorganisaties (Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, NU’91 en FBZ). De IZZ Zorgverzekering is opgenomen in de belangrijkste zorg-cao’s. Bijna een half miljoen Nederlanders hebben een collectieve zorgverzekering bij IZZ

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top