ACTUEEL

Registratiestop raakt Nurse Practitioners

Enkele tientallen Nurse Practitioners voor 2006 een opleiding hebben gevolgd dreigen onbevoegd te worden nu de registratieprocedure rond deze groep wordt stopgezet. Daarmee lopen niet alleen zijzelf een risico, maar ook de instellingen waar zij werken.

Nu de meeste Nurse Practitioners zijn ingeschreven bij het Verpleegkundig Specialisten Register (VSR) heeft assessmentbureau Kenhardt in samenspraak met beroepsvereniging V&VN besloten om op 1 juli te stoppen met de uitvoering van registratie-assessments. Alleen met een dergelijke assessment kunnen NP'ers die in of voor 2006 een opleiding hebben gevolg in aanmerking komen voor registratie. De assessment moet duidelijk maken of ze beschikken over de vereiste competenties.

Onduidelijk

Over het aantal NP'ers dat onbevoegd dreigt te worden bestaat onduidelijkheid. Kenhardt heeft sinds 2009 98 registratie-assessments uitgevoerd. Inmiddels hebben zich nog circa dertig NP'ers gemeld met vragen over het stopzetten van de registratie.

Registratie

Duidelijk is wel dat het een beperkt deel van de verpleegkundig specialisten betreft. De meesten hebben hun opleiding na 2006 gevolgd bij een erkende hogeschool en daar hoort ook een  registratie door de Registratiecommissie Verpleegkundigen (RSV) bij. Nurse Practitioners kunnen zich nog tot 1 juli 2012 aanmelden voor een registratie-assessment. Daarna hebben de kandidaten nog zes weken om hun portfolio in te dienen en nog tot 1 oktober 2012 de gelegenheid voor een eventueel interview.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Verkerk

17 februari 2012

Het gaat niet om verpleegkundig specialisten, maar om nurse practitioners die voor 2006 zijn opgeleid. Kijk op www.verpleegkundigspecialismen.nl voor alle informatie.

Top