ACTUEEL

Huisartsen klussen bij met botox

Minstens honderd huisartsen voeren naast hun reguliere werk ook cosmetische ingrepen uit, zoals botoxbehandelingen. Dat meldt de krant Metro. De cijfers komen van Natale Adamo, directeur van de website www.huisartskliniek.nl, die sinds een jaar bestaat.

Kritische plastisch chirurgen

De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) is kritisch bij de werkwijze van de huisartsen. Zij zijn niet opgeleid voor het uitvoeren van zulke behandelingen. Ook kunnen ze lagere tarieven aanbieden dan veel klinieken.

Zorgverzekeraars vergoeden geen botoxbehandelingen. “Als huisarts krijg je hier dus extra voor betaald”, zegt Adamo, zelf ook huisdokter en directeur van huisartskliniek.nl.

Cosmetische ingrepen

Adamo startte zelf met botoxbehandelingen, omdat hij merkte dat hier vraag naar was in zijn praktijk. “Patiënten klaagden dat ze er zo moe uitzagen door rimpels in hun gezicht. Dat wilden ze graag laten verhelpen met botox. Dat lijkt misschien een onlogische stap voor een huisarts. Het past prima bij de kleine chirurgische ingrepen (waaronder ook cosmetische ingrepen) die huisartsen al tientallen jaren doen, zoals het verwijderen van wratten of spataderen.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top