ACTUEEL

Aantal meldkamers voor 112 omlaag

Aantal meldkamers voor 112 omlaag

Het aantal meldkamers voor 112 wordt de komende jaren fors teruggebracht van 25 naar 10. Dat betekent dat iedere politieregio een eigen meldkamer krijgt. Dat heeft minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) besloten, zo bleek maandag.

Meldkamer per politieregio

Het Veiligheidsberaad en het Korpsbeheerdersberaad zijn desondanks blij, omdat in de oorspronkelijke plannen slechts een meldkamer op drie locaties was voorzien.

Uniforme werkwijze

In de meldkamers komen de hulpmeldingen binnen voor de inzet van de hulpdiensten. Alle meldkamers gaan op dezelfde manier werken. Alle noodoproepen worden beantwoord met de vraag: “Wat wilt U melden?" De specifieke vraag of hulp gewenst is van politie, brandweer of ambulancedienst verdwijnt.

Locaties

Politievakbond ACP wil dat de minister snel laat weten waar de meldkamers precies komen. “Dat is cruciaal, omdat mensen daarom misschien een andere baan kiezen als die kans zich voordoet”, aldus voorzitter Gerrit van de Kamp. Die duidelijkheid komt waarschijnlijk pas deze zomer, maar dat vindt Van de Kamp te laat.

Hij zegt bovendien de werkdruk in de meldkamers nauw in de gaten te houden. “Je wil niet 2, 3 of 4 minuten in de wachtrij staan als er een groot incident is. Radioverkeer bij de politie bestaat bij de gratie van snelheid.” (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

de Ruyter

22 februari 2012

De vragen van de politievakbond zijn voorstelbaar. In mijn perceptie leven die vragen ook bij de andere participanten. Binnen de witte kolom is overigens niet alleen sprake van 112-meldingen, maar doen ook andere partijen verzoeken tot (spoed)ambulancezorg. Er moet derhalve nog veel geregeld worden. Niets is onmogelijk, maar zorgvuldigheid lijkt op zijn plaats.

hNwmfeNfzrJQSL

8 maart 2012

Helemaal mee eens , ik heb ruim 40 jaar in de beste restaurants van Amsterdam gwkeret , en m'n gasten altijd geadviseerd, om de kids naar oma te brengen , en lekker met volwassene van de maaltijd en van elkaar te genieten , zonder je druk te maken om de kinderen.

Top