ACTUEEL

Philips Healthcare koopt Canadees bedrijf

Philips koopt het in Canada gevestigde Traxtal. Met de overname van de producent van software voor beeldgeleide chirurgie wil Philips de leidende rol op het gebied van minimaal invasieve chirurgie versterken.

Versterking

De overname volgt op een samenwerkingsverband dat de twee partijen sinds 2006 onderhielden. Philips doet geen mededelingen over de hoogte van het overnamebedrag. Philips heeft sinds 2005 meer dan 10 miljard euro besteed
aan acquisities die bedoeld zijn om de medische en verlichtingspoot van het bedrijf te versterken.

Doorbraak

De markt voor beeldgeleide operatietechniek zal in 2015 naar schatting 600 miljoen euro waard zijn. “Beeldgeleide chirurgische ingrepen vormen een van de belangrijkste doorbraken in de medische sector in tientallen jaren”, zegt Steve Ruscowski, chief executive officer van Philips Healthcare. “De overname stelt Philips in staat zijn mogelijkheden op dit snel opkomende terrein aanzienlijk te vergroten en zal ons helpen bij de verwezenlijking van onze ambitie de best mogelijke zorg te bieden op een zo efficiënt mogelijke manier.”

Geavanceerd

Traxtal, dat zijn hoofdkantoor in Toronto heeft, is pionier op het gebied van innovatie, ontwikkeling en fabricage van computer-ondersteunde zachtweefsel-navigatietechnologieën. Traxtal is opgericht in 1996 voor de ontwikkeling van geavanceerde instrumenten voor beeldgeleide chirurgie, en heeft momenteel 45 mensen in dienst. Traxtal gaat deel uitmaken van de businessunit Ultrasound binnen de Healthcare-sector van Philips.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top