ACTUEEL

Zondag Moderne Zorg op RTL7 gemist?

Gisteren Moderne Zorg op RTL7 gemist? Op webtv van Skipr.nl kunt u de items terugzien.

Spraaktechnologie

Spraaktechnologie
Spraaktechnologie kan de administratieve processen bij de communicatie tussen specialisten in een ziekenhuis, maar ook tussen specialisten en huisartsen en andere verwijzers, fors versnellen en verbeteren. Bij spraaktechnologie worden gesproken woorden automatisch omgezet in teksten in de computer.

Caring home

Caring home
Caring Home, een systeem waarbij met behulp van meerdere sensoren de bewegingen en leefstijl van iemand in huis gedurende langere tijd in kaart gebracht wordt, om daar de inhoudelijke zorgondersteuning zo goed mogelijk op af te kunnen stemmen.

Interview Marian Kaljauw

Interview Marian Kaljauw, voorzitter van V&VN, Verpleegkundigen &  Verzorgenden Nederland
Het tweegesprek van presentator Ruud Koolen is dit keer met Marian Kaljouw, voorzitter van V&VN, de beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden. Marian Kaljouw gaat in op de noodzaak van meer technologie in relatie tot de krapper wordende arbeidsmarkt. Ook stelt zij dat het leiderschap van management van zorginstellingen verder verbeterd moet worden, om zo (beslis)ruimte voor de zorgprofessionals te creëren.

Douche-wc

Douche-wc
De douche-wc wordt al vaak bij particulieren thuis toegepast, maar heeft ook in de zorg veel toegevoegde waarde. Bij een douche-wc wordt het onderlijf met warm water schoongespoeld en daarna droog geföhnd. Dit heeft voordelen voor de reiniging, de hygiëne, maar ook voor de zelfredzaamheid van zorgbehoevende gebruikers, thuis en in een zorginstelling. Voor kraamvrouwen is dit toilet ook heel praktisch.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top