ACTUEEL

Sionsberg wijst bestuursvoorzitter de deur

Sionsberg wijst bestuursvoorzitter de deur

Christian Krappel treedt terug als bestuursvoorzitter van Zorggroep Pasana, waaronder ook ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum valt. De raad van toezicht heeft per 1 maart Johan Wagenaar aangesteld als interim voorzitter van de raad van bestuur.

Wagenaar is aangesteld om het zorgbeleidsplan van De Sionsberg uit te voeren en te implementeren. Onlangs is dit zorgbeleidsplan door ziekenhuis De Sionsberg in overleg met de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en De Friesland Zorgverzekeraar vastgesteld. De raad van toezicht verwacht dat Wagenaar "slagvaardig aan de gang gaat, want voor Pasana breekt er een cruciale periode aan."

Samenwerking

Naast de verantwoordelijkheid voor het zorgbeleidsplan krijgt Wagenaar de opdracht om met ziekenhuizen in de regio een structurele samenwerking tot stand te brengen. Voor De Sionsberg is dit nodig om het beleidsplan uit te kunnen voeren en ook in de toekomst kwalitatief goede en veilige zorg te kunnen blijven leveren aan de regio.

Reorganisatie

Wagenaar heeft veel ervaring in de zorg. Zo is hij twaalf jaar bestuursvoorzitter geweest van het Zaans Medisch Centrum. Daarnaast heeft hij diverse interim-functies bekleed in de ziekenhuiswereld en de ggz. In deze tijdelijke functies heeft hij diverse reorganisatieplannen geïmplementeerd.

Laagcomplex

De kern van het zorgbeleidsplan is dat De Sionsberg zich gaat toeleggen op poliklinische zorg en laagcomplexe planbare zorg binnen kantooruren. Iedereen kan 24-uur per dag bij De Sionsberg terecht. De Sionsberg krijgt hiermee een portal functie.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

26 februari 2012

Het werd tijd. De ontwijkende, defensieve Ich habe es nicht gewusst reactie op het ingrijpenvan de Inspectie in de disfunctionerende cardiologengroep in juni j.l., een probleem dat al sinds 2009 bestond, maakte al duidelijk dat deze bestuurder volledig ongeschikt was voor zijn positie. De er op
volgende ontmanteling van de Sionsberg speelde zich volledig buiten zijn regie af. Het valt de Raad van Toezicht aan te rekenen dat zij hem zolang heeft laten doorspartelen.

Top