ACTUEEL

Rabo Private Equity neemt een belang in DC Groep

Rabo Private Equity neemt middels één van haar gespecialiseerde onderdelen, RaPar, een minderheidsbelang in de DC Groep van zorgondernemer Loek Winter. De keten van zelfstandige behandel centra hoopt met de financiële injectie flink te groeien.

“Onze klinieken leveren ten minste vergelijkbare kwaliteit als ziekenhuizen tegen gemiddeld 15 tot 20 procent lagere kosten. De omstandigheden in de zorgmarkt bieden enorme kansen voor onze dienstverlening”,  licht Winter de groeiplannen toe.

Onderzoek

DC groep, in 1995 opgericht door zorgondernemer Loek Winter, heeft als doel specialistische zorg aan te bieden buiten de ziekenhuizen. DC Groep richt zich met name op diagnostische onderzoeken. De laatste jaren is de onderneming sterk gegroeid. Momenteel zijn er 12 zogenaamde Zelfstandige Behandel Centra (ZBC) ofwel focusklinieken waarbinnen gespecialiseerde zorg op het gebied van o.a. dermatologie, pijnbehandelingen en endoscopie wordt geleverd. Er werken meer dan 100 specialisten bij de onderneming waar jaarlijks meer dan 120.000 medische handelingen worden verricht.

RaPar

RaPar paticipeert als gespecialiseerd onderdeel  van Rabo Private Equity in gezonde Nederlandse bedrijven om verdere groei te faciliteren. Rapar verwerft daarbij altijd een minderheidsbelang. Randvoorwaarde hierbij is dat deze bedrijven bij de Rabobank bankieren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top