ACTUEEL

Gemeenten: compensatie voor bezuiniging GGNet

Zes Gelderse gemeenten zijn bezorgd over de bezuinigingen die GGNet moet doorvoeren. Dit schrijft burgemeester Jan de Ruiter van Zevenaar in een brief aan minister Schippers. Hij wil weten welke maatregelen de minister neemt om het gemis aan geestelijke gezondheidszorg in de Gelderse regio te compenseren.

GGNet ziet zich gedwongen om zeven miljoen euro te bezuinigen vanwege kortingen die de minister heeft opgelegd. De organisatie kondigde in januari 2012 aan dat er als gevolg hiervan onder andere een kliniek en poliklinieken in Zevenaar en Winterswijk gesloten zullen worden.

Eigen verantwoordelijkheid

De minister betreurt het dat patiënten als gevolg van de bezuinigingen verder moeten reizen om zorg te kunnen ontvangen, maar ze stelt ook dat het de eigen verantwoordelijkheid is van GGNet hoe de bezuinigingen ingevuld worden. Ze wil dan ook niet ingrijpen in de inrichting van de zorg in de regio.

De gemeenten Zevenaar, Doesburg, Duiven, Montferland, Westervoort, en Rijnwaarden spreken via de brief hun afkeuring uit over de maatregelen die de minister heeft genomen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top