ACTUEEL

Wim Schellekens in bestuur VitaValley

Wim Schellekens in bestuur VitaValley

Wim Schellekens treedt op 1 maart 2012, voor twee dagen per week, toe tot het bestuur van Stichting VitaValley. Schellekens heeft zijn sporen verdiend op het vlak van kwaliteit en veiligheid in de curatieve zorg en heeft een uitgebreid netwerk in deze sector.

Wim Schellekens

Eind april 2011 nam Schellekens afscheid als hoofdinspecteur bij de Inspectie Gezondheidzorg. Daarvoor was hij achtereenvolgend huisarts, medisch adviseur Ziekenfondsraad, directeur patiëntenzorg van het ziekenhuis in Delft en directeur van het Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO. Schellekens is 64 jaar en officieel met pensioen.

Parttime

Schellekens: “Graag zet ik mij nog parttime in voor innovaties, de kwaliteit en veiligheid in de zorg. Wat is er nodig om in de zorg echt te (gaan) doen wat we weten en vooral hoe de patiënt zelf daar actief bij kan worden betrokken als partner in het team. Hoe kunnen professionals, bestuurders en toezichthouders ieder hun rol en verantwoordelijkheid voor kwaliteit en veiligheid veel meer dan tot nu toe waarmaken (“governance”)? Zorgverzekeraars kunnen daarbij een belangrijke stimulerende rol gaan spelen via hun contractering. En hoe kan voldoende competentie worden opgebouwd op deze gebieden. Ik ben bevoorrecht om hieraan in teamverband bij VitaValley te kunnen meewerken.”

Bestuur VitaValley

Het VitaValley bestuur bestaat uit Maarten J. Verkerk (voorzitter), Dirk Jan Bakker (secretaris), Dik Hermans, Wim Schellekens, Gerard Appelman (penningmeester).

VitaValley

VitaValley is een innovatienetwerk in de zorg dat samen met haar partners zorginnovaties identificeert, ontwikkelt en implementeert die de kwaliteit van leven van mensen handhaven of bevorderen. VitaValley steeft er naar mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen, in een veilige en vertrouwde omgeving en op een manier die betekenis geeft aan hun leven.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top