ACTUEEL

NVZ: Ziekenhuis moet samenwerken met care

Ziekenhuizen in Nederland moeten gaan samenwerken met organisaties in de care sector van de zorg op het gebied van innovatie. Dat zegt NVZ directeur Margot van der Starre in een interview met Skipr.

“Innovatie wordt te vaak gezien als een technische vernieuwing, terwijl er veel beter gekeken moet worden waar vraag naar is. Kosten voor de zorg worden vooral gemaakt in het laatste levensjaar. Via sociale innovatie kunnen we de kosten voor de groep ouderen drukken.”

Sociaal betrokken

“Het is aangetoond dat hoe actiever en sociaal betrokkener ouderen zijn, hoe gezonder ze blijven. Hierdoor raakt deze groep minder snel ziek en hoeft men minder behandeld te worden.”

Van der Starre ziet grote kansen voor innovatie op het sociale vlak: “Als ziekenhuizen en thuiszorgorganisaties zouden gaan samenwerken, blijft de populatie een stuk gezonder en daardoor heb je een stuk minder patiënten in het ziekenhuis.”

Bekijk het hele interview met Margot van der Starre op Skipr webtv.

 

Dit artikel is het eerste in een serie over de recente innovatiereis naar het Karolinska Institutet en Vinnova in Zweden die Syntens, STZ en Skipr onlangs hebben georganiseerd. U kunt de komende tijd meer berichten over innovatie in de zorg vinden op www.skipr.nl/innovatie. Op Twitter kunt u de ontwikkelingen op het gebied van innovatie in de zorg volgen via de hashtag #iidz.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top