ACTUEEL

Bewindslieden VWS zuinig met declareren

Minister Schippers en staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten zijn de zuinigste bewindslieden als het aankomt op het declareren van persoonlijke onkosten. In totaal declareerden de twee bewindspersonen vorig jaar ruim 23 duizend euro, zo blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

De duurste bewindspersonen zijn minister Rosenthal en staatssecretaris Knapen van Buitenlandse Zaken. Zij declareerden voor circa 527 duizend euro aan onkosten. Dit hoge bedrag is met name terug te voeren op hun veelvuldig verblijf in het buitenland.  

Hoog

Ook het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie scoort hoog. Minister Verhagen maakte in totaal 139 duizend euro aan onkosten, staatssecretaris Bleker was goed voor bijna een ton, bijna net zoveel als premier Rutte.

Zuinigste bewindspersoon

Minister Schippers van Volksgezondheid leverde vorig jaar voor 17 duizend euro aan bonnetjes in. Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten was goed voor ruim zesduizend euro, waarmee ze zuinigste bewindspersoon van het huidige kabinet is.

Wob

De onkostendeclaraties betreffen ondermeer hotels, reizen, dranken en spijzen, kranten, opleidingen en verbouwingen aan de werkkamer. RTL Nieuws heeft de betreffende gegevens met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur openbaar kunnen maken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top