ACTUEEL

ZGT sluit zorghotel Zotel

Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) sluit het verliesgevende zorghotel Zotel. De raad van bestuur van het ziekenhuis laat onderzoeken hoe de activiteiten van het huidige Zotel kunnen worden beëindigd, of elders binnen ZGT of anders georganiseerd kunnen worden.

Verliesgevend

De kosten van het Zotel zijn in verhouding tot de productie te hoog. Dit is de conclusie van het ziekenhuis dat bij het zoeken naar bezuinigingsopties voor een sluitende begroting 2012 alle onderdelen tegen het licht heeft gehouden.

Eind van Zotel

Het zorghotel werd in 1994 opgericht voor gasten die op afroep medische en verpleegkundige zorg krijgen. De formule van het Zotel is inmiddels achterhaald, vindt het ziekenhuis. Om het eigentijdser en aantrekkelijker te maken en nieuwe cliënten groepen aan te boren, zouden extra investeringen nodig zijn. Daar wil het ziekenhuis niet aan. Bovendien is de concurrentie toegenomen doordat vele partijen in de V&V-sector en hotels varianten hebben ontwikkeld.

Medewerkers

Bij de zoektocht naar alternatieven om de activiteiten van het huidige Zotel elders te organiseren, of geheel af te blazen, overlegt het ziekenhuis met de interne en externe gebruikers. De 21 medewerkers (ruim 10 fte) zijn over de start van dit project eerder deze week mondeling geïnformeerd. De externe gebruikers van Zotel zijn vrijdag schriftelijk op de hoogte gebracht.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

5 maart 2012

De initiatiefnemers hiervan kunnen het nu dus eindelijk van hun CV afhalen. Jij toch ook Jos D.?

Top