ACTUEEL

Tuchtcollege berispt Limburgse gynaecoloog

Tuchtcollege berispt Limburgse gynaecoloog

Het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg in Eindhoven heeft maandag een voormalig gynaecoloog van het Atrium Medisch Centrum in Limburg berispt. Drie klachten van de inspectie over de behandeling van de postnatale depressie van een bevriende assistente en sekstherapie aan haar en haar echtgenoot vindt het tuchtcollege gegrond.

Verkeerde aanpak

Een gynaecoloog hoort in beginsel geen postnatale depressies te behandelen, aldus de uitspraak. Bovendien ontbraken een goede diagnose, behandelplan en dossier.

Vriendschappelijke relatie

Vanwege de werkrelatie en vriendschappelijke relatie had hij het echtpaar met relatieproblemen geen sekstherapie moeten aanbieden, aldus de tuchtrechter. Het tuchtcollege zegt dat de gynaecoloog de rollen als behandelaar, leidinggevende en vriend onvoldoende heeft gescheiden en zo ernstige verwarring bij de patiënte heeft veroorzaakt.

De arts ontkent dat hij een seksuele relatie met de assistente had, zoals de vrouw zegt. Vanwege de uiteenlopende verklaringen zegt het tuchtcollege dat voor een seksuele relatie geen bewijs is.

De gynaecoloog verliet het ziekenhuis in 2010 na een burnout en hartproblemen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top