ACTUEEL

Philips Healthcare bezuinigt miljoenen

Philips gaat de kostenbesparingen bij Healthcare dit jaar verhogen van 120 miljoen naar 150 miljoen euro. Dat meldt MD Weekly. Het technologiebedrijf hoopt hiermee een verdere verslechtering van de zorgmarkt het hoofd te kunnen bieden.

Amerikaanse crisis

De zorgpoot van Philips zet het mes in IT, reiskosten en advieswerk. Er zullen geen extra banen verloren gaan bij Healthcare. Philips voelt vooral de malaise in de Amerikaanse ziekenhuiswereld. Door de crisis blijven opdrachten  voor kostbare medische scanapparaten uit. Daarbij ondernemen de ziekenhuizen geen actie totdat zij weten wat de hervormingen van president Obama op het gebied van de zorg gaan inhouden, aldus Steve Rusckowski, afdelingshoofd Healthcare. 

Opkomende markten

Als een van de grootste spelers in de VS op de zorgmarkt – naast General Electric en Siemens – liggen er voor Philips op termijn kansen in het stimuleringsplan American Recovery and Reinvestment Act, waar  tientallen miljarden dollars mee gemoeid zijn. Ook heeft Obama plannen om het ICT-gebruik in de zorg te stimuleren. Dat neemt niet weg dat Philips in toenemende mate heil zoekt in opkomende markten. Gezamenlijk zijn China, Korea en Brazilië inmiddels goed voor 20 procent van de omzet. Philips wil daarnaast meer verdienen met onderhoud van medische apparaten en de afdeling thuiszorg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top