ACTUEEL

'ICT is grootste innovatie uitdaging in de zorg’

“Bij het begrip innovatie focussen we nog altijd erg veel op kleine product innovatie, terwijl de grootste innovatie van deze tijd toch de informatie technologie en de data-integratie is.“ Dit zegt Hans van der Schoot, voorzitter van de raad van bestuur van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis, in een interview met Skipr.

Er gaat in Nederland op het gebied van innovatie in de zorg heel veel goed, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering. Door gebruik te maken van de informatie technologie kunnen bijvoorbeeld hartpatiënten en zwangere vrouwen tegenwoordig op afstand bewaakt worden. Hierdoor kan zorg op een hoger niveau aangeboden worden tegen veel lagere kosten. Hier liggen volgens Van der Schoot nog veel meer kansen.

Kosten

Het probleem zit hem vaak vooral bij de bekostiging van innovaties. Voor dokters is het voldoende om vast te stellen dat een innovatie wetenschappelijk gezien veilig en verantwoord is. Bij financierders ligt dat anders. Van der Schoot: “We zitten alleen in een enorm star financieringssysteem. Er is sterke behoefte aan meer experimenteer ruimte en grotere flexibiliteit in de bekostiging van innovaties.”

Bekijk het complete interview met Hans van der Schoot op Skipr webtv

Dit artikel is onderdeel van  een serie over de recente innovatiereis naar het Karolinska Institutet en Vinnova in Zweden die Syntens, STZ en Skipr hebben georganiseerd. U kunt de komende tijd meer berichten over innovatie in de zorg vinden op www.skipr.nl/innovatie. Op Twitter kunt u de ontwikkelingen op het gebied van innovatie in de zorg volgen via de hashtag #iidz.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

BPfrTmJwCzBD

28 mei 2012

Hangt enorm van de leeftijd van het kind, de ouder etc af.Mijn kineredn eten al jaren mee ook in de betere restaurants.Het zou enorm helpen wanneer restaurants ophouden met van die achterlijke kindermenu's te serveren. Gewoon eten en eventueel een portie over twee borden of een kleine portie.Overigens gaan we in het buiten Nederland veel vaker buiten de deur eten met de kids, Kijk op zondagen met lunch en hele families aan tafel.

fUMNmlmMhnZdMETBH

29 mei 2012

X0QSHz , [url=http://mfpyurburbif.com/]mfpyurburbif[/url], [link=http://onclqhkypymh.com/]onclqhkypymh[/link], http://njgfvkypxyiv.com/

Top