ACTUEEL

VWS geeft zorgbestuurders gratis ICT-les

Het Ministerie van VWS is in samenwerking met Syntens een campagne gestart om het ICT-kennisniveau van zorgbestuurders te verbeteren. Hierbij ligt het accent op “zorg op afstand”, omdat buitenlandse marktpartijen graag de Nederlandse markt opgaan zodra deze is geprivatiseerd. Dat meldt Syntens.

Zorgbestuurders zijn niet e-aware

Syntens heeft in opdracht van VWS workshops e-awareness georganiseerd. Volgens Nico van den Brink, senior innovatieadviseur bij Syntens, ontbreekt het de zorgbestuurders aan ICT-kennis. De workshops geven de bestuurders meer inzicht in slimme en doelmatige toepassingen van ICT. Bijvoorbeeld de mogelijkheid voor patiënten om een foto ter beoordeling te kunnen opsturen naar een dermatoloog. Aan een landelijke bijeenkomst moeten nog meer zorgbestuurders participeren. VWS biedt zorgbestuurders daarnaast een onafhankelijk en door VWS betaald innovatieadvies.

Buitenland verdringt Nederland

Volgens Van den Brink schreeuwt de zorg om innovatie. Vergrijzing, toename van het aantal chronisch zieken en de toegenomen vraag naar thuiszorg vraagt om een nieuwe insteek. “Zorg op afstand” is één van de oplossingen om in de toekomst goede zorg te kunnen leveren, aldus Van den Brink. Nederlandse instellingen moeten hierop inspelen voordat buitenlandse ondernemingen de markt overnemen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top