ACTUEEL

GGZ Nederland bezorgd om uitspraak CBB

De curatieve ggz hoeft bij zwaarwegende belangen van de patiënt geen declaratiecodes op de factuur te vermelden. Die uitspraak heeft het College voor Beroep Bedrijfsleven (CBB) vrijdag gedaan. GGZ Nederland wil ook dat er in de diagnosevermelding geen onderscheid wordt gemaakt tussen somatische zorg en psychische zorg.

Voorwaarden ontheffing

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) onderzoekt op basis van de uitspraak van het CBB onder welke voorwaarden ontheffing mogelijk is van de verplichting om diagnosecodes op de factuur te plaatsen in de curatieve GGZ. Zij doet dit in overleg met zorgaanbieders, zorgverzekeraars en vertegenwoordigers van patiënten. Ondertussen denkt de NZa met dezelfde partijen na over een tussenoplossing.

Declaratieverplichting opgeschort

De rechter heeft bepaald dat er ook in algemene zin een mogelijkheid voor ontheffing worden uitgewerkt. Tot die tijd heeft de rechter de bestaande declaratieverplichting voor de vrijgevestigde psychiaters en de psychotherapeuten opgeschort.

GGZ Nederland is van mening dat, totdat de NZa een oplossing heeft gevonden met partijen, de declaratie zoals die reeds enkele jaren gangbaar is, kan worden voortgezet.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top