ACTUEEL

Kinderen Zonnehuizen krijgen kleedgeld terug

Kinderen Zonnehuizen krijgen kleedgeld terug

Ongeveer tweehonderd voogdijkinderen hebben hun spaargeld terug. Staatssecretarissen Veldhuijzen van Zanten (VWS) en Fred Teeven (VenJ) stellen zich eenmalig garant voor de verdwenen kleed- en spaargelden van cliënten van de Stichting Zonnehuizen.

Door de garantstelling van beide bewindspersonen kunnen de kinderen direct weer over hun geld beschikken. Het geld was verdwenen omdat het ten tijde van het faillissement van Zonnehuizen op een rekening van de stichting stond. Het gaat om ongeveer 150 duizend euro, opgebouwd uit bijdragen van familie, bureaus Jeugdzorg en anderen.

Maatregelen

Van Zanten en Teeven zijn het erover eens dat deze kinderen “niet opnieuw de dupe worden van een situatie waar zij part noch deel aan hebben”. Tevens maken zij er werk van dat dit soort spaargelden niet meer op deze manier kunnen verdwijnen. Zo worden alle bureaus jeugdzorg verzocht om na te gaan of er nog steeds geld gestort wordt op “niet-veilige” rekeningen en hier verandering in te brengen. Dat schreven zij dinsdag aan de Kamer. De zorg voor de kinderen is ondanks het faillissement nooit in het geding geweest.

 

2 Reacties

om een reactie achter te laten

van Amstel

22 maart 2012

Mooi om te lezen dat dit alles toch weer op een goede manier geregeld is. Waar ik mij over verbaas is dat er in de zorg al jaren diep gezucht wordt over de enorme verantwoordingsplicht van zorgaanbieders maar dat dit soort onregelmatigheden toch nog kunnen voorkomen.

Anoniem

14 mei 2012

dit is gebeurt nadat de ouders gedreigt hadden aangifte tegaan doen tegen zonnehuizen.want de managers .teamleiders enz hebben dit geweten maar niet ingegrepen .want dat interseert die gasten niet de kinderen van anderen.
de meesten hebben zelfs promotie gekregen en dat over de ruggen van de kwetbare kinderen .

Top