ACTUEEL

Etten-Leur buigt zich over behoud pgb

De gemeente Etten-Leur gaat de mogelijkheid bekijken om een eigen persoonsgebonden budget (pgb) te ontwikkelen, zo meldt BN De Stem. Het alternatieve pgb is een plan van oppositiepartijen VVD en GroenLinks.

Eerder maakte de gemeente Amsterdam kenbaar een Amsterdams pgb te zullen invoeren als antwoord op de bezuinigingen op het pgb door het kabinet. Inmiddels hebben zes gemeenten vergelijkbare plannen.

Optie

Ook de VVD en GroenLinks in Etten-Leur willen dat het persoonsgebonden budget daarbij overeind blijft. De VVD vindt zelfs dat het pgb het uitgangspunt moet zijn van de WMO. De oppositiepartijen willen de motie voor het behoud van het pgb begin april aan de gemeenterad voorleggen. Het college van burgemeester en wethouders heeft bij monde van PvdA-wethouder The Vaes laten weten dat het behoud van het pgb “een optie is”.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

21 maart 2012

Etten-Leur heeft blijkbaar teveel geld en kan door het rijk wel verder worden beknot.

De Bekker

22 maart 2012

Etten-Leur kijkt (hopelijk) naar de totale maatschappelijke business case, inclusief indirecte baten. En het zou me niet verbazen als die een positief resultaat kent. Mits voorzien van passende begeleiding en het juiste toezicht (vertrouwen waar het kan, controle waar het moet) is het PGB niet per se een duurdere oplossing.

Jammer van de zure (wederom anonieme) reactie op een goed initiatief dat in het belang is van de inwoners van Etten-Leur.

Top