ACTUEEL

OR GGZ Nederland wil Psy niet laten vallen

Volgens de ondernemingsraad van GGZ Nederland is het niet noodzakelijk dat het blad Psy en de bijbehorende website worden opgeheven. Uit onderzoek dat de OR heeft laten uitvoeren door een extern bureau blijkt dat er een alternatief is, zo meldt Psy.

Wat dit alternatief is, kan OR-voorzitter Lex de Jong nog niet melden. Volgende week is er een gesprek met de directie. Wel wil De Jong kwijt dat veel ggz-medewerkers het blad zien als aanvullende arbeidsvoorwaarde. “Psy is met zijn blad en website de enige die de sector en het publiek breed en onafhankelijk informeert over ontwikkelingen in de GGZ”aldus De Jong op de website van Psy. “Dat medewerkers van GGZ-instellingen het blad gratis krijgen is te zien als een aanvullende arbeidsvoorwaarde.”

Enquête

Ruim 2000 lezers hebben gereageerd op een enquête die de OR op de website van Psy had uitgezet. Respondenten werd gevraagd naar hun mening over de stelling dat het uitgeven van Psy een kerntaak is van GGZ Nederland. 97,5 procent bleek het met die stelling eens. Nog eens 53 ondernemingsraden van ggz-instellingen die zijn aangesloten bij  GGZ Nederland gaven gehoor aan de oproep van de OR van GGZ Nederland om een steunverklaring te ondertekenen. Ook zij vinden dat Psy en haar website voor de sector behouden moet blijven.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Jacqueline den Engelsman

28 maart 2012

Ook ik wil namens NU'91, de beroepsorganisatie voor de verpleging en verzorging mijn morele steun geven aan het behoud van Psy. Het is een objectief blad dat niet alleen door veel medewerkers in de GGZ, maar ook door clienten wordt verslonden. Ik begrijp werkelijk niet dat de werkgevers in de GGZ geen cent over hebben voor een objectief en informatief tijdschrift !

Gokkel

7 mei 2012

Laten alle professionals, die het tijdschrift Psy willen behouden nu hun werkgever maar voorstellen dit als alternatief kerstpakket te doen.
Geef duidelijk aan dat je de Psy kiest of liever een gewoon kerstpakket wil ontvangen. Ik hoef die prullaria niet. Als alle medewerkesr dat doen is er weer toekomst voor dit tijdschrift. Gewoon creatieve oplossingen bedenken, dan lossen wij de meeste problemen beter op.
Indien er geen grote meerderheid van de medewerkers is die voor zo'n abonnement kiest, dan is dit een teken aan de wand. Dus dit is tegelijk een uitstekende behoeften peiling

Top