ACTUEEL

Ron Meijboom ontvangt Lareb Prijs 2012

Ron Meijboom ontvangt Lareb Prijs 2012

Ron Meijboom heeft donderdag de Lareb Prijs ontvangen voor zijn wezenlijke bijdrage aan de geneesmiddelenbewaking en de ontwikkeling van Lareb in het bijzonder. Fred Dijkers, voorzitter van het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb, heeft de prijs donderdag uitgereikt.

Bewaking veiligheid

Meijboom heeft volgens Lareb belangrijk bijgedragen aan de methode-ontwikkeling van de bewaking van veiligheid van geneesmiddelen. Hij was co-auteur van meer dan honderd publicaties op dit gebied en ook van de Meyler’s Side Effects of Drugs boeken. “Hij heeft met zijn werk laten zien dat een goede klinische beschrijving van bijwerkingen de basis vormt voor het verkrijgen van betrouwbare nieuwe informatie”, aldus Lareb. Daarnaast heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de internationale ontwikkeling van de farmcovigilantie, onder meer als bestuurslid van de International Society of Pharmacovigilance.

Lareb

Het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb verzamelt, beoordeelt en analyseert in opdracht van de overheid bijwerkingen van geneesmiddelen. Lareb doet dit, conform de Geneesmiddelenwet, in nauwe samenwerking met het College ter Boordeling van Geneesmiddelen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top