ACTUEEL

Voorzitter Jopie Verhoeven verlaat NPCF

Voorzitter Jopie Verhoeven neemt op 1juli afscheid van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF). Verhoeven heeft er dan twee zittingstermijnen van vier jaar op zitten, waarmee ze de maximale statutaire zittingstermijn bereikt.

Verhoeven zegt “ongelooflijk trots” op de NPCF te zijn. Gedurende haar voorzitterschip heeft de NPCF volgens Verhoeven een stevige plek in het zorgveld verworven. “Tegelijkertijd moet er in de breedte nog veel gebeuren”, stelt Verhoeven. “Maar dat is niet meer dan vanzelfsprekend in een sector die voortdurend in beweging is. Zo’n klus is nooit af.”

Afkicken

Verhoeven gaat zich pas na haar afscheid beraden op een eventuele nieuwe functie in de zorg. “Ik heb alle aanbiedingen die er in de loop der tijd zijn geweest altijd naast me neer gelegd, omdat ik die niet verenigbaar achtte met mijn functie als voorzitter van de NPCF. Ik ga straks eerst maar eens rustig afkicken van de NPCF, voordat ik over mijn toekomst besluit.”

5 Reacties

om een reactie achter te laten

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

27 maart 2012

Ooit gehoord van de doofpot van medische fouten?
Ooit gehoord van doodzwijgen door artsen van slachtoffers van medische fouten?
Hoe kun je trots zijn op falen?
Ooit gehoord van de noodzaak tot leren van fouten?
Ooit gehoord van de noodzaak tot zelfreflectie?
Ooit gehoord van de noodzaak tot berouw en inkeer?
Ooit gehoord van Vertel en Herstel?
Zie: www.sin-nl.org

Anoniem

27 maart 2012

Nou Jopie, als jij ongelooflijk trots bent dan ben je ziende blind en horende doof.

Koolen

28 maart 2012

Ik schrik erg van de ongenuanceerde kritiek in de voorgaande mailtjes.Ik ken mevr. Verhoeven vanuit contacten via de beroepsvereniging van logopedisten. Ik heb haar ervaren als een erg betrokken voorzitter van de NPCF.

Ramona Kuipers

31 maart 2012

Sophie Hankes schrijft op een van haar sites dat het NPCF weigert de positie van slachtoffers van medische fouten concreet te verbeteren en medeverantwoordelijk is voor dagelijkse mishandeling van de slachtoffers/nabestaanden. Mogelijk dat Sophie ook eens aan opstappen denkt?

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

1 mei 2012

@Kuipers: waarom negeert U de feiten waaruit blijkt dat de NPCF onder de falende leiding van Jopie Verhoeven jaarljks miljoenen euro's aan subsidie ontvangt?
Waarom negeert U de feiten dat de NPCF onder de falende leiding van Jopie Verhoeven jarenlang slachtoffers van medische fouten in de kou liet staan?
Waarom zou degene die falen van belangrijke maatschappelijke organisaties in de publiciteit brengt, hiermee moeten ophouden?
Kiest U ook voor de doofpot van medische fouten?

Top