ACTUEEL

SP dreigt Schippers met motie van wantrouwen

SP dreigt Schippers met motie van wantrouwen

De SP blijft ontevreden over de informatie van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) over de kosten van het mogelijk binnenhalen van de Olympische Spelen 2028. SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten sluit een motie van wantrouwen niet uit. Dinsdag debatteert de Tweede Kamer met Schippers.

Vorige week bleek uit een document waarmee RTL Nieuws kwam dat niet alleen lagere ambtenaren, maar ook de hoogste ambtenaar van Schippers niet wilde dat de kosten aan de Kamer zouden worden gemeld, uit angst voor het verliezen van het politieke draagvlak. Meerdere partijen eisten opheldering.
 
Schippers heeft steeds ontkend dat negatieve beïnvloeding van het draagvlak een rol zou hebben gespeeld. De 8 miljard is volgens haar gebaseerd op een concept van een van de mogelijke scenario's en inmiddels achterhaald. Bovendien zou volgens Schippers 17 jaar voor aanvang van de Spelen een optelsom van kosten volstrekt willekeurig zijn. Alle informatie die zij beschikbaar had, is volgens haar aan het parlement gestuurd.

In 2016 moet een keuze worden gemaakt over de Nederlandse kandidatuur voor de Spelen.

Informatieverstrekking

Het zit Leijten vooral dwars dat er na de ophef over het binnenhalen van het WK Voetbal 2018 nu opnieuw gedoe is over de informatieverstrekking rond het binnenhalen van een groot sportevenement. ''Het gaat wederom om het niet volledig informeren van de Tweede Kamer bij een groot prestigeproject in de sport'', aldus Leijten. ''En dat terwijl de minister had beloofd volledig transparant te zijn over onder meer de gestelde eisen en kosten.'' (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top