ACTUEEL

Oud-topman Flevo ziekenhuis gaat GGZ WNB leiden

Oud-topman Flevo ziekenhuis gaat GGZ WNB leiden

Erik Sloot is benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van GGZ WNB. Sloot volgt interim-bestuurder Martin van Rooijen op die als tijdelijk bestuursvoorzitter tot eind vorig jaar leiding gaf aan de ggz-aanbieder.

Sloot (64) is momenteel Statenlid voor de PvdA in de provincie Flevoland. Daarnaast heeft hij een organisatieadvies-, interimmanagement- en coachingsbureau. Ook vervult Sloot verschillende toezichtfuncties in de zorg. Zo is hij ondermeer  vicevoorzitter van de raad van toezicht van Merem Behandelcentra, voorzitter van de raad van toezicht van het Jan van Es Instituut en lid van de raad van toezicht van Triade. Eerder was Sloot bestuursvoorzitter van het Flevo Ziekenhuis in Almere, waar hij in 2006 na een conflict met de medische staf opstapte

Reorganisatie

Sloot treedt op 1 april toe tot de raad van bestuur, die naast Sloot bestaat uit Lex de Grunt, die verantwoordelijk is voor de bedrijfsvoering en Patrick Knapen, psychiater en verantwoordelijk voor zorg en behandelzaken. GGZ WNB heeft een moeilijke periode achter de rug. Eind 2010 dreigde organisatie zelfs failliet te gaan, volgens sommige betrokkenen door wanbeheer van de toenmalige bestuursvoorzitter Wubbo Petersen. Onder leiding van interim-bestuursvoorzitter Van Roooijen maakte GGZ WNB een pijnlijke, maar succesvolle reorganisatie door, waarmee de organisatie het vertrouwen van financiers en stakedolders wist te herwinnen. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top