ACTUEEL

Mednet en Skipr live op TEDxMaastricht

Mednet en Skipr live op TEDxMaastricht

The future of health’, een reeks inspirerende sprekers is op dit moment bezig op TEDxMaastricht. U kunt het live volgen op de website van Skipr.

Inmiddels hebben al 7 sprekers korte voordrachten gehouden. Zo sprak Naveen Jain, voorzitter van de raad van bestuur van Moon Express, over de problemen in de gezondheidszorg. "De reden voor doktoren om te behandelen is niet de gezondheid van de patient, maar de businesscase die erachter zit", aldus Jain.

Verder Geert Vandewalle, die app, genaamd Blue Assist, heeft ontwikkeld voor mensen met een intellectuele achterstand. Deze app kan helpen om deze mensen in het alledaagse leven te helpen als een soort van coach.

Persoonlijk

Clarissa Silva hield een heel persoonlijk verhaal over haar leven als psychiatrisch patiënt. Zij verloor haar werk, haar vrienden, haar huis en haar lust om te leven. Maar ze kwam er bovenop via empowerment. Ze wil gezien worden als persoon, niet als patient.

Daarna Roni Zeiger, oftwel Doctor Google. Hij sprak over data van Google die gebruikt kan worden in de zorg. De expertise van patienten groeit enorm door het gebruik van het internet.

Live

Op de livestream houdt Skipr hoofdredacteur Ruud Koolen in de pauzes interviews met de sprekers.

Volg de livestream op www.skipr.nl/live. Daar vindt u ook een liveblog.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top