ACTUEEL

Michael Porter opent Nyenrode Healthcare Institute

De Nyenrode Business Universiteit opent het Nyenrode Life Sciences en Healthcare Institute (NLS&HC). Professor Michael Porter van de Harvard Business School verricht de officiële opening.

Strategisch leiderschap centraal

Nyenrode geeft met het instituut gehoor aan de behoefte aan sectorspecifieke kennis en executive opleidingen voor managers en professionals. Ook verricht het instituut elementair onderzoek en biedt het ondersteuning bij de aanpak van businessproblemen en bij het formuleren van businessbeleid. Met deze activiteiten wil Nyenrode het strategisch leiderschap in life sciences en de gezondheidszorg vergroten. Het NLS&HC instituut zal op het gebied van biofarmacie gaan samenwerken met Life Sciences& Health in Leiden.

Porter is groots econoom

Porter heeft op 13 mei een eredoctoraat ontvangen. Op de site van het Algemeen Dagblad is een videoreportage te zien. Porter is een zeer bekende naam op het gebied van strategisch management. Hij ontwikkelde het vijfkrachtenmodel, het waardeketenmodel en een typologie over generieke concurrentiestrategieën.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top