ACTUEEL

Health TEDx verhuist naar Nijmegen

Na twee succesvolle edities in Maastricht verhuist TEDx ‘The Future of Health’ naar Nijmegen. TEDxRadboudU wordt op 4 februari 2013 in Concertgebouw ‘De Vereeniging’ in Nijmegen gehouden.

Volgens organisator Lucien Engelen is teleurstelling over de manier waarop Maastricht de afgelopen twee jaar met het topevenement TEDx is omgegaan één van de redenen om naar Nijmegen te gaan. “Het feit dat wij er na twee jaar praten niet in geslaagd zijn om de lokale partijen aan te kunnen laten haken heeft wel een rol gespeeld bij het uiteindelijke besluit”, aldus Engelen.

Gesprek

“Met de gemeente zijn we constant in gesprek geweest, om het event in te vlechten met Maastricht”, aldus Engelen. “Denk aan horeca, hotels, side-events, tours, enzovoort. Of aan andere dwarsverbanden om de aanwezige kennis, contacten, ideeën en passie te ontsluiten. Vier weken voor de tweede editie heb ik dan ook zonder enig tastbaar resultaat de gemeente laten weten dat de teleurstelling hierover ervoor had gezorgd dat ik alle verdere pogingen zou staken.”

Roep

Daarnaast heeft Engelen, die zelf werkzaam is voor het UMC St. Radboud, gehoor willen geven aan “de roep uit onze 'eigen' Nijmeegse regio om het vooral ook eens daar te gaan houden”. Engelen verwacht bij de derde editie van TEDx’s 'The Future of Health' in Nijmegen circa 1400 bezoekers.

Teleurstelling

In de Maastrichtse politiek is met teleurstelling gereageerd op het besluit. In een brief aan het college van burgemeester en wethouders vragen CDA-fractieleden Nol Beckers en Vivianne Heijnen zich af of de gemeente zich genoeg heeft ingespannen om het evenement te behouden. Ze betogen dat het vertrek van TEDx als “hoogwaardig congres” haaks staat op het streven van Maastricht om zich internationaal te presenteren als kennisstad. Om die reden doen ze een oproep om TEDx alsnog naar Maastricht te halen. Volgens Engelen is de keuze voor Nijmegen definitief en is de locatie al geboekt.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top