ACTUEEL

Zuivering van blaam voor oud-internist Amphia

Het Centraal Medisch Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg heeft een oud-internist van het Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout in hoger beroep gezuiverd van blaam. De gedupeerde patiënt overweegt civielrechtelijke stappen. Dat meldt BN De Stem.

Reconstructie handelingen onmogelijk

De internist kreeg eerder een waarschuwing van het regionale college omdat hij de uitslag van een medisch onderzoek te laat beoordeeld heeft. Een tijdige beoordeling zou een hartinfarct bij een patiënt voorkomen kunnen hebben. De internist, die inmiddels met  pensioen is, heeft het hoger beroep ingediend omdat de vertraging van de beoordeling niet verwijtbaar zou zijn. Het centraal college is van mening dat het anno 2009 niet goed meer mogelijk is de gang van zaken ten tijde van de klacht (2004) precies te reconstrueren, aldus BN De Stem

Weigering tegemoetkoming Amphia

De betreffende patiënt overweegt een civielrechtelijke procedure tegen het ziekenhuis. Het Amphia Ziekenhuis heeft hem eerder een tegemoetkoming van tienduizend euro geboden, maar dit heeft hij niet geaccepteerd. Hij wil een grotere vergoeding die zijn inkomensverlies en verminderde pensioenopbouw compenseert.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top