ACTUEEL

Verpleegkundige roeit tegen sociaal isolement

Ralph Tuijn, verpleegkundige bij ParnassiaBavo, waagt in mei een recordpoging door non-stop de Indische Oceaan over te roeien. Met deze wereldrecordpoging wil Tuijn de aandacht vestigen op kinderen van ouders met psychiatrische of verslavingsproblemen.

Nederland telt naar schatting 1,6 miljoen van deze kinderen, door de hulpverlening ook wel aangeduid als KOPP/KVO-kinderen. Om deze groep te behoeden voor sociaal isolement heeft de Parnassia Bavo Groep het Annelies Fonds opgericht. Het Annelies Fonds zorgt ervoor dat KOPP/KVO-kinderen lid kunnen worden van een sportvereniging of een dagje uit kunnen naar de dierentuin, museum of pretpark.

Fonds

Tuijn gaat voor dit fonds de Indische Oceaan van Australië naar Afrika oversteken. De wereldrecordpoging wordt zijn derde oceaanoversteek. Tijdens zijn oversteek van de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan moest Tuijn grote ontberingen en levensgevaarlijke situaties overleven.  Donateurs die de nieuwe oceaanexpeditie van Ralph steunen, steunen daarmee ook het Annelies Fonds.  

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Zwanikken -Leenders

13 april 2012

.

Ralph veel succes:

Daar word ik blij van ...

Käthe van Leijen

13 april 2012

Hai Ralph

Tijdens de nachtdienst op Schellingkbosch A, eind jaren 90 was je al weer bezig met je volgende uitdaging. Eigenlijk was je naast verpleegkundige ook beroepsavonturier. Je kon er erg boeiend over vertellen.Via de krant of de pc heb ik je bijzondere reizen en verhalen dan ook gevolgd. Vond het ook leuk toen ik op intranet zag verpleegkundige roeit... Ik moest gelijk aan jou denken en was blij verrast dat het inderdaad om jou ging. Nog leuker toen ik op de mederwerkers dag weer jouw naam tegen kwam als verrassing! Ik wens je alvast veel succes met je nieuwe uitdaging en het goed doel! Ik vind het heel stoer wat je doet. Vriendelijke groet Käthe

Esther Tibbe

15 april 2012

Hai Ralph,
Wat verricht jij goed werk!
Wens je veel succes bij je volgende avontuur.
Ga je volgen via internet.
Oud HBO-V klasgenoot.
Groeten Esther

Top